Disposem de quatre meridatges  dels que podeu disposar a la vostra estància.

  • Tast de Pernils Maridat
  • Tast de Formatges Artesans Catalans
  • Tast de Cerveses Catalanes
  • Tast de Foies

Es demana un número mínim de vuit assistents al taller.

Meridatges

Els cursos seran impartits per Xavier Bassa i Vallsmillor sumiller de Catalunya al concurs Nariz de Oro 2012.
Sumiller titulat, per l’escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona.
Tècnic Superior en Enologia i Viticultura, per l’escola Mercè Rossell de Sant Sadurní d’Anoia.

Tast de Pernils Maridat

T’oferim un tast on aprendrem a distingir les tipologies de pernil que podem trobar, segons l’ultima reforma legislativa de 2015: bellota 100% ibérico,  bellota ibérico,  ibérico cebo de campo, ibérico de cebo, i també pernils de les diferents Denominacions d’Origen (D.O. Guijuelo, D.O. Dehesa de Extremadura, D.O. Jabugo y D.O. Jamón Los Pedroches.)
La sessió comença amb una introducció teórica i desprès és passa a la part pràctica on es tasten 6 pernils diferents. Cada pernil anirà maridat amb una beguda; maridatges tradicionals i clàssics, però també algun de trencador i sorprenent.
Nosaltres portem tot el material necessari, sols necessitem una taula àmplia on cada comensal pugui tenir el plat i les copes.
El tast consta d’una primera part teòrica, en format power point, i després el tast pràctic.
La durada sol ser de 1h30, però es pot adaptar al temps que tingueu disponible.

Preu
Tast de pernils maridat amb vinsEl preu és a partir de 48€ per persona.

Material
Tenim tot el material per poder fer aquest tast.

Meridatges
jam-tast-de-pernils-2

Tast de Formatges Artesans Catalans

Us presentem la nostra proposta en tastos/tallers de formatges artesans catalans.  Parlarem de la història del formatge, de manera introductòria, i ens centrarem en els formatges que es produeixen a Catalunya, tots d’ells de petits productors, descobrint així, l’enorme riquesa de formatges que tenim al nostre país.

La sessió comença amb una breu introducció a la elaboració del formatge en Power Point, (procés, ingredients, tipus, classificació, etc).
Parlarem dels diferents tipus de llet per a fer formatges: llet de vaca, de cabra, d’ovella i de búfala.
Els tipus de formatge: fresc, de llet crua o pasteuritzada, de pell natural, pell tova i blanca, semicurats (pell rentada, premsats de pell rentada, de crosta raspallada), de textura ferma o dura, formatges blaus i formatges aromatitzats. I dels seus maridatges i opcions gastronòmiques.

Preu
Tast de formatges artesans catalans maridat amb vinsEl preu és de 40€ per persona.

Material
Tenim tot el material per poder fer aquest tast.

 

Meridatges
formatges-catalans

Tast de Cerveses Catalanes

El tast comença amb una breu explicació teórica sobre la elaboració de la cervesa, historia, tipus de gra, germinació, maltejat, la molta, cocció, llupolització, fermentació, maduració i envasat, i parlarem dels tres grans tipus de cerveses: Ale , Lager i Lambic, i els seus diferents estils en tot el món. Aquesta exposició es realitzada amb el suport d’una projecció en format Power Point.
Seguidament es fa un tast de 7 cerveses artesanes catalanes representatives dels diferents estils elaborats a Catalunya.

Preu
El taller esta pensat per a fer-lo en una sessió d’unes 2 hores de duració, amb una explicació teòrica amb suport Power Point, seguida d’un tast de 7 cerveses catalanes.
El preu del taller serà de 35€ per persona, que inclou un dossier sobre la elaboració i tipologia de les cerveses del mon, i les cerveses a tastar.

Meridatges
Meridatges

Tast de Foies

Us presentem la nostra proposta en tastos/tallers de foie. El foie és un d’aquells productes gastronòmics associats al mon dels gourmets, al saber menjar i al luxe. En aquest taller parlarem de la història del foie, de manera introductòria, i ens centrarem en els diferents tipus de foie que podem trobar al mercat: Foiegras Entier, bloc, parfait, paté, mousse, micuit, etc…

Composició, procedència animal, aromes, textures…en veurem el seu maridatge, opcions gastronòmiques, diferents elaboracions i presentacions, a l’hora de consumir-lo a la taula.
La dinàmica del taller és fer una explicació prèvia, amb una breu introducció a l’elaboració del foie en Power Point, (procés, elaboració, ingredients, tipus, classificació, etc). Parlarem dels diferents tipus de fetge per a fer foies: oca, ànec i altres. I dels seus maridatges i opcions gastronòmiques, tastant-lo amb diferents vins.

Preu
Taller de tast de foies maridat amb vins. El preu del taller és de 48€ per persona.

Material
Tenim tot el material per poder fer aquest tast.

tast-de-foie
Meridatges